Om popkorn

Sturegymnasiets samhällsklasser slår i år online book reports på stort genom att slopa papperstidningen, Popkorn, till förmån för en ny hypermodern webbtidning vid namn WebbPopkorn. Webbtidningens koncept kommer givetvis att vara detsamma som papperstidningens, men med en modernare touch. Den röda tråden är ju som alltid livet på Stureskolan.

Textelevernas obligatoriska tidningsprojekt, Popkorn, inleddes för första gången på prov år 1995. Då använde sig eleverna av svartvita stenciler att skriva free essats på. Sedan dess har utvecklingen gått framåt i rask takt. Svartvita stenciler har bytts ut mot Mac-datorer och andra moderniteter. Det har lett till stor framgång i form av två segrar i lilla journalistpriset åren 2007 och 2009.

Det fina med 2014 års webbversion av Popkorn är inte att skribenterna jobbar med svartvita stenciler eller blyertspennor, utan istället att de använder den nya tekniken för att nå fler läsare än någonsin tidigare. Föregångarna har tyvärr inte nått samma utbredning som årets upplaga. Det gör årets WebbPopkorn unik.

WebbPopkorn kommer i likhet med föregångarna i pappersformat innefatta saker och ting som sker på Stureskolan. Det kan vara alltifrån danselevernas magnifika dansuppvisningar till den chockerande omklädningsrumsrenoveringen i I-huset. WebbPopkorn täcker ALLT som har med Sturegymnasiet att göra!

Det kommer dock inte enbart att publiceras nyhetsartiklar på webbtidningen, utan även andra typer av texter så som personporträtt, debattartiklar och recensioner. Skribenterna på WebbPopkorn är anpassningsbara och har alltid en text redo om just ditt största intresse.

Avslutningsvis önskar skribenterna på WebbPopkorn er intressenter av Sturegymnasiet en mycket trevlig läsning.

Sebastian Pearson

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *